Tuesday, May 20, 2008

ΠΕΡΙ JUMBO

Δεν είμαστε ενάντια σε καμία νόμιμη επένδυση ή επιχείρηση όμως για το εν λόγω κατάστημα έχουμε κάποια ερωτήματα. Πραγματικά θέλουμε όλοι να λειτουργούν επί ίσους όρους και στο ίδιο πεδίο αναμέτρησης.
1) Πως είναι δυνατόν η εν λόγω επιχείρηση των 4,500 τετραγωνικών μέτρων να είναι πρατήριο βιοτεχνίας?
2) Πως κατεδαφίζει ένα ολόκληρο λόφο δίπλα σε προστατευμένο οικισμό του 1926?
3) Πως διανοίγει παράνομο δρόμο επί της Εθνικής και ενώ υπάρχει γνωμοδότηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τροχαίας, συνεχίζει να υπάρχει, δημιουργώντας ατυχήματα με νεκρούς συνανθρώπους μας?
4) Πως είναι δυνατόν να μην είναι πολυκατάστημα ενώ πουλάει τα πάντα?
5) Πως είναι δυνατόν να ασκεί ΄΄βιοτεχνική ΄΄ δραστηριότητα με εργαζόμενους που είναι μόνο πωλητές?
6) Πως είναι δυνατόν να λειτουργεί τόσα τετραγωνικά λιανικής ενώ είναι βιοτεχνία?
Κατορθώνοντας λοιπόν, η εν λόγω επιχείρηση να οικοδομήσει και να λειτουργεί αποτρέπει τον ανταγωνισμό της μιας και κινήθηκε πέρα από τα όρια της νομιμότητας – ας όψεται όπου η υπόθεση μας δικάσθηκε από τον κ. Καλούση, γνωστό από το παραδικαστικό κύκλωμα-.
Συνεπώς κανένα άλλο τέτοιου είδους πολυκατάστημα μπορεί να ανοιχθεί, με συνέπεια το μονοπώλιο της αγοράς και την συντριβή κάθε μικρής επιχείρησης από παντός είδους παιδικών, ηλεκτρικών, επίπλων, ηλεκτρονικών, είδη θάλασσας, βιβλιοχαρτοπωλείου, ρούχων, υποδημάτων, παιχνιδιών, είδη οικιακών συσκευών κ.α.
Κατά τα άλλα δεν είναι πολυκατάστημα αλλά πρατήριο βιοτεχνίας.
Δυστυχώς ο έλεγχος του εναπόκειται σε εκείνο το τμήμα της Νομαρχίας που έδωσε την έγκριση της άδειας του.
Δυστυχώς τότε η Νομαρχία είχε δώσει άδεια παρά τις αντιδράσεις μας όπως και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Τώρα μετά από τόσα χρόνια θα έχουν συνειδητοποιήσει το λάθος τους, αλλά τώρα είναι αργά για πάρα πολλές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους. Τώρα και οι καταναλωτές δεν έχουν άλλες επιλογές παρά μόνο τα κινέζικα προϊόντα του jumbo.
Κατά καιρούς η εν λόγω εταιρεία έχει αποσύρει κωδικούς ακατάλληλους για τη δημόσια υγεία. Άραγε έχουν γίνει έλεγχοι σε όλα τα προϊόντα της ή γεμίζουμε τοξικά τα παιδιά μας?
Άραγε οι καταναλωτικές οργανώσεις έχουν σκεφτεί ότι η τεράστια διαφημιστική του καμπάνια προτρέπει τα παιδιά και την εύπλαστη ψυχούλα τους να ουρλιάζουν για να τα πάνε εκεί οι γονείς τους και να αγοράσουν?
Άραγε οι ψυχίατροι τι λένε για αυτές τις δημιουργημένες καταναλωτικές και μη συμπεριφορές των παιδιών μας?
Άραγε αξίζει να ενισχύουμε μια εισαγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο με 10 εκατομμύρια Ευρώ από τα Χανιά μας, στον επιχειρηματία που κινείται με το ελικόπτερο του, διαλύοντας κάθε μικρομεσαία επιχείρηση και τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της επαρχιακής πόλης μας.
Τι έχουν να μας πουν τώρα αυτοί οι πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που πριν 4 χρόνια έδωσαν άδεια γι’ αυτό το πρατήριο βιοτεχνίας?
Συγχαρητήρια κύριοι και κυρίες διαλύσατε τόσα μαγαζιά, άραγε τα δικά σας παιδιά που θα βρουν δουλειά ή μήπως θα τα διορίσετε εκεί που εργάζεστε?
Κρίμα γιατί καταπατήθηκαν τόσοι νόμοι Ελληνικοί και Ευρωπαϊκοί εις το όνομα του μεγάλου κεφαλαίου και της φτηνής Κίνας.
Ελπίζουμε η σημερινή Νομαρχιακή αρχή να βοηθήσει ώστε να σώσουμε όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούμε.

No comments: