ΘΕΜΑ: « ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
Ο Εμπορικό Σύλλογος Χανίων, ξεκινάει τη διαδικασία επιμόρφωσης του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων.
Η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την κατάρτιση του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή. Με την εκπαίδευση υλοποιείται η νομοθετική απαίτηση της ΚΥΑ 487/2000 , σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων εξασφαλίζουν την κατάρτιση σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων όλων όσων χειρίζονται τρόφιμα στις επιχειρήσεις τους.
ΣΚΟΠΟΣΟι επιχειρήσεις τροφίμων ( παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, λιανικού εμπορίου, διάθεσης τροφίμων, μαζικής εστίασης και ζαχαροπλαστικής( εστιατόρια, κέτερινγκ, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ) και τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής , αλλαντοποιίας, παραγωγής γύρου κλπ, έχουν υποχρέωση να εκπαιδεύουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 20 ώρες.
Προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός για την υλοποίηση των προγραμμάτων, τα οποία θα ξεκινήσουν μετά τις εθνικές εκλογές, παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι μας ενημερώσουν άμεσα, στο τηλ. του συλλόγου 28210-43028 και ώρες 09:30 – 13:30( Δευτέρα – Παρασκευή ).
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
Tuesday, May 20, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment