Tuesday, May 20, 2008

Επιστολή Προς:κ.Μαρκογιαννάκη Χρήστο

Κύριε Βουλευτά,

Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, ο νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας, είχε δηλώσει ότι ΄΄ ότι δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης η αύξηση του Φ.Π.Α.΄΄
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλαξε εντός 30 ημερών όπου διαρρέονται φήμες περί αύξησης 1-2%, χωρίς να υπάρχει καμία διάψευση από την πλευρά του υπουργού. Η αύξηση εάν είναι έστω και 1 μονάδος θα αποφέρει ακρίβεια και αύξηση τιμών έως και 10%. Ήδη οι επιχειρήσεις έχουν προμηθευτεί προϊόντα με 19% και θα αναγκαστούν να αποδίδουν 20 ή 21%, πράγμα απαράδεκτο και ανέντιμο.
Όπως γνωρίζετε τα περιθώρια καθαρού κέρδους στις νόμιμες επιχειρήσεις κυμαίνονται από 5-10%, όποτε μια αύξηση του Φ.Π.Α. θα μας οδηγήσει : α) Μείωση ζήτησης – κατανάλωσης οπότε και είσπραξη Φ.Π.Α. και φόρων γενικότερα .β) φοροδιαφυγή, διότι δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε γ) δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.
Έχοντας υπόψη ότι πρόσφατα οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στήριξαν την σημερινή κυβέρνηση, με τη ψήφο τους, ζητάμε λοιπόν την απόσυρση τώρα, κάθε σκέψης αύξησης της άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισαν ως ευκαιριακούς πελάτες φορολόγησης τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Γνωρίζετε ασφαλώς , ότι ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου). Επίσης στις προ ενός έτους εκλογές μας, ο εκπρόσωπος μας – από τα Χανιά- ψήφισε το ψηφοδέλτιο του σημερινού προέδρου κ. Αρμενάκη.
Μαθητευόμενοι υφυπουργοί και απελπισμένοι υπουργοί, όποτε είχαν ελλείμματα να καλύψουν , εφεύρισκαν τρόπους αφαίμαξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ένα σοβαρό κράτος υπεύθυνο και έντιμο απέναντι στις επιχειρήσεις χρειάζεται να νομοθετήσει ένα μόνιμο και σταθερό φορολογικό σύστημα 5ετίας.
Δεν γίνεται οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καλύπτουν ενίοτε τρύπες του προϋπολογισμού , αυτές οι πρακτικές καταδικάσθηκαν.
Οι ακάλυπτες επιταγές αυξάνονται ραγδαία, οι πολυεθνικές – πολυκαταστήματα διαλύουν κάθε μικρή τοπική επιχείρηση και το παραεμπόριο ανθεί με κόστος 1,5 δις € φοροδιαφυγής ετησίως.
Ζητάμε από εσάς την στήριξη σας δια μέσου της κοινοβουλευτικής σας ιδιότητας στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στους αντίστοιχους υπουργούς.
Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε τη θέση σας επί του θέματος, ως εκπρόσωπος του Νομού μας.
Πραγματικά έχουν γίνει μεγάλα βήματα υπέρ των επιχειρήσεων όπως μείωση φορολογίας εταιρειών , κοινοτικά προγράμματα , καλύτερη αντιμετώπιση από τα κλιμάκια ελέγχου κ.α. Όμως η αύξηση Φ.Π.Α. θα πληγώσει ανεπανόρθωτα τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε δύσκολες εποχές.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την στήριξη σας και θα είμαστε μαζί σας για τη βελτίωση της κατάστασης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Μαργαρώνης Ιωάννης

No comments: