Tuesday, May 20, 2008

ΠΕΡΙ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΔΟΥ ΜΙΝΩΟΣ

Η μεταφορά της αποφασίσθηκε λόγω έργων του Δήμου Χανίων και της Αρχαιολογίας. Ο νόμος 2323/95 είναι ξεκάθαρος: απαγορεύει λαϊκή αγορά εντός ιστορικού, εμπορικού, αρχαιολογικού κέντρου, πύλες εισόδων μουσείων, δίπλα σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Κατά παράβαση των προηγούμενων Νομαρχών, Δημάρχων και αποφάσεις της δικαιοσύνης, λειτουργούσε στην οδό Μίνωος για πολλά χρόνια.
Η λαϊκή σήμερα, έχει φτάσει το 1Km λόγω των πολλών αδειών που έχουν δοθεί, δημιουργώντας απίστευτα προβλήματα στο κυκλοφοριακό, στο parking, σε νόμιμες επιχειρήσεις και φυσικά στους κατοίκους, οι οποίοι για 52 ημέρες το χρόνο ζουν με την λαϊκή μέσα στα σπίτια τους. Ολόκληρες συνοικίες μας έχουν αποστείλει υπομνήματα για τα προβλήματα που τους δημιουργεί η τεράστια λαϊκή.
Για σκεφτείτε από την νύχτα να μην παρκάρετε στην γειτονία σας, να ξυπνάτε από τη φασαρία, να μην μπορούν ηλικιωμένοι και άρρωστοι άνθρωποι να μετακινηθούν – να εύχονται να μην τους τύχει τίποτα- παιδιά να δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα σχολεία τους, γενικώς να είστε ΄΄όμηροι ΄΄ στα σπίτια ή στα μαγαζιά σας λόγω της λαϊκής.
Λόγω του ότι κάποιοι θέλουν να οικονομάνε εις βάρος της κοινωνίας, λόγω του ότι κάποιοι δεν εφαρμόζουν τους νόμους. Αυτοί οι κάποιοι αντέδρασαν σθεναρά στην κατάργηση της παράνομης λαϊκής της οδού Μίνωος και τη μεταφορά τους, σπιλώνοντας συνεχώς τον Δήμαρχο και τον σύλλογο μας.
Αν ήταν μόνο οι γνήσιοι παραγωγοί στις λαϊκές της πόλης μας δεν θα υπήρχε κανένα χωροταξικό πρόβλημα, ούτε κυκλοφοριακό, ούτε parking, ούτε όχληση στους κατοίκους, διότι οι Χανιώτες αγρότες μας, σέβονται τους συνανθρώπους τους δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια τους, κρατάνε την Κρητική λεβεντιά και ξέρουν να είναι ντόμπροι.
Ο πρόεδρος τους κ. Καψωμενάκης, αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα γνήσιου και έντιμου ανθρώπου, όπου παλεύει και με τους ΄΄ δικούς ΄΄ του παράνομους παραγωγούς – μεταπωλητές μεγάλων χονδρεμπόρων.
Γι’ αυτό έχουμε από κοινού ζητήσει να ελεγχθούν αν και κατά πόσο όλοι οι παραγωγοί είναι γνήσιοι ή και αυτοί που λένε ότι είναι δικιά τους παραγωγή.

No comments: