Wednesday, May 21, 2008

Προς:Δήμαρχο Χανίων κ.Βιρβιδάκη Κυριάκο

Χανιά, 28/11/2007




Κύριε Δήμαρχε,

Από την αρχή της θητείας σας μας δώσατε το ΄΄μήνυμα΄΄ ότι πλέον στο Δήμο μας θα ισχύσει η ισονομία και η καθαρότητα στις ενέργειες και στις αποφάσεις σας. Όλοι οι καλοπροαίρετοι πολίτες και εμείς ως φορέας δεχθήκαμε αυτές τις αρχές τις οποίες υποστηρίζουμε θερμά.
Πριν λίγες ημέρες σας αποστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας διότι αυξήθηκαν, διπλασιάστηκαν – από τον επίσημο πληθωρισμό – τα δημοτικά τέλη όπως και πέρυσι.
Σε συνομιλία με τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάλλα Μιχάλη, τέθηκε το θέμα και μας απάντησε ότι ήταν ανάγκη και ότι δίδονται ως αντισταθμιστικά οφέλη για την καθαριότητα.κ.α. Επίσης το τελευταίο διάστημα όλοι οι Χανιώτες δεχθήκαμε πακέτα προστίμων από τις κλίσεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Στη συζήτηση μας με τον κ. Ντάλλα συμμετείχε και υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, λέγοντας μας ότι ίσως κάποια πρόστιμα στο χώρο της λαϊκής μπορεί να σβησθούν ή να μην πληρωθούν.
1) Διότι κάποιοι από αυτούς – παράνομα για μας – μετά από 4 μήνες πήραν άδεια όποτε γιατί να πληρώσουν. Βάση αυτής της λογικής και πολλοί συμπολίτες μας τώρα παρκάρουν νόμιμα όποτε γιατί να πληρώσουν τώρα?
2) Υπάρχουν ακόμα και στο χώρο της λαϊκής ΄΄έμποροι΄΄ οι οποίοι δεν θα πάρουν άδεια ποτέ, συνεπώς τα πρόστιμα των 1,000 Ευρώ που κόβεται, δεν πρόκειται να πληρωθούν κατά δήλωση τους και για αυτό άλλωστε συνεχίζουν να λειτουργούν.
Άλλωστε ποιος σώφρων άνθρωπος θα παίρνει κάθε φορά 1,000 Ευρώ πρόστιμο και θα συνεχίζει να λειτουργεί εάν δεν γνώριζε ότι κάτι θα γίνει και δεν θα πληρώσει?
3) Στην σύσκεψη στην Νομαρχία Χανίων όλοι αποδεχθήκαμε και συμφωνήσαμε να λειτουργήσει ο νόμος στο άβατο της λαϊκής συνεπώς περιμένουμε εδώ και καιρό, όπως προκύπτει από έγγραφο μας με αριθμό πρωτ. 4432/ 3-9-2007, την σύσταση της Eπιτροπής Kατάσχεσης Εμπορευμάτων Πλανόδιου –Υπαίθριου Εμπορίου, σύμφωνα με τον Ν.3377/05, άρθρο 11, παραγ.1
4) Εάν η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται αδυναμία ή έλλειψη προσωπικού για απομάκρυνση των παρανόμων, τότε να πιέσουμε όλοι μας το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να σπάσει αυτό το άβατο της παρανομίας. Αυτό το ζητάμε όχι γιατί μας διακατέχουν αισθήματα δόλου ή κακίας, αλλά διότι υπάρχουν πολλοί Χανιώτες συνάνθρωποι μας που έχουν μεγάλη ανάγκη και θα μπορούσαν να είναι στη θέση τους, αλλά και γιατί πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι.
Σας γνωρίζουμε ότι πάρα πολλοί επαγγελματικοί χώροι είναι ξενοίκιαστοι στην πόλη μας, π.χ. 8 στην Χρυσάνθου Επισκόπου και 5 στην Ποτιέ. Θα μπορούσαν οι παράνομοι να εγκατασταθούν εκεί και να λειτουργούν νόμιμα όπως όλοι μας.
Όμως στο χώρο της λαϊκής χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από ΣΔΟΕ και χωρίς τα πάγια που φθάνουν το 40-50% κάθε επιχείρησης, έχει γίνει τόπος πλουτισμού.
Θα θέλαμε βεβαίως να γνωρίζουμε και τι ποσά πληρώθηκαν εδώ και 4 χρόνια από το χώρο της λαϊκής αποκαταστώντας φήμες που υπάρχουν περί μη είσπραξης κανενός προστίμου.
Επίσης ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πλέον εκτεθειμένος μετά τις δηλώσεις των παρανόμων της λαϊκής, σε τοπικό κανάλι, ότι «ως ανθρωπιστής δεν τους έγραφε». Τα σχετικά βίντεο έχουν ζητηθεί από τον εισαγγελέα.
Κύριε Δήμαρχε, σας έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα μεριμνήσετε προσωπικά το θέμα έντιμα και αποτελεσματικά όπως μας έχετε συνηθίσει. Άλλωστε δεν γίνεται οι νόμιμοι πολίτες και οι επιχειρήσεις να πληρώνουν ότι μας επιβάλλετε και κάποιοι παράνομοι να καλύπτονται.
Θα θέλαμε επίσης λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, την ανανέωση και εμπλουτισμό στον στολισμό των εμπορικών δρόμων της πόλης μας, ως ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε απάντηση σας.




Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μαργαρώνης Ιωάννης Ντίλης Ιωάννης

No comments: