Tuesday, May 20, 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΛΑΪΚΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, έχει ως πάγιο αίτημα του, την απομάκρυνση των λαϊκών αγορών από το εμπορικό, ιστορικό, αρχαιολογικό κέντρο της πόλης.
Για πρώτη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση τόλμησε να εφαρμόσει τους νόμους απέναντι στην ασυδοσία των ΄΄ εμπόρων΄΄ της λαϊκής και του παραεμπορίου. Σε αυτές τις αποφάσεις συντασσόμαστε μαζί σας, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, να απομακρύνει την λαϊκή από την οδό Μίνωος και τα ιστορικά τείχη μόνιμα. Δεν γίνεται να καταπατώνται ιστορικά μνημεία, να σταματάει η λειτουργία, για 52 ημέρες το χρόνο, επιχειρήσεων και να ταλαιπωρούνται κάτοικοι.
Σας δηλώνουμε υπεύθυνα, εκπροσωπώντας, τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες της πόλης μας, ότι ο εκπρόσωπος μας, κ. Παπαντωνάκης Νίκος, ψήφισε στην νομαρχιακή επιτροπή λαϊκών αγορών, την προσωπική του άποψη και όχι τη θέση που είχε ως απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κύριε Νομάρχη, κύριοι νομαρχιακοί σύμβουλοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε την παρανομία από όπου και αν προέρχεται. Είτε είναι πολυκαταστήματα ή λαϊκές ή περιφερόμενο παραεμπόριο.
Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη του τόπου μας. Επίσης, το αίτημα για μεταφορά στην οδό Κύπρου μας
βρίσκει κάθετα αντίθετους, διότι θίγει επιχειρήσεις, κατοίκους και ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης από τον οποίο εξυπηρετείται όλη η πόλη. Κατά τη δήλωση και του εκπροσώπου της Τροχαίας Χανίων, θα αποτελέσει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Πρόταση μας είναι η εξεύρεση ενός μόνιμου χώρου λαϊκής αγοράς.








Διοικητικό Συμβούλιο Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρόεδρος
ΚΑΒΑΛΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α΄ Αντιπρόεδρος
ΛΙΟΝΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ Β΄ Αντιπρόεδρος
ΝΤΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γεν. Γραμματέας
ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ταμίας
ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μέλος
ΜΑΚΡΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μέλος
ΤΟΠΟΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μέλος
ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Μέλος

No comments: