Tuesday, May 20, 2008

Εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΦΕΤ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου( Κ.Α.ΕΛ.Ε.), τον εκπαιδευτικό οργανισμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου( ΕΣΕΕ), θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΦΕΤ για την εκπαίδευση του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα διαχείρισης και υγιεινής τροφίμων.
Η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την κατάρτιση του προσωπικού των συγκεκριμένων επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή. Με την εκπαίδευση υλοποιείται η νομοθετική απαίτηση της ΚΥΑ 487/2000, σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων εξασφαλίζουν την κατάρτιση σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων όλων όσων χειρίζονται τρόφιμα στην επιχείρηση τους.
Οι επιχειρήσεις τροφίμων ( παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, λιανικού εμπορίου, διάθεσης τροφίμων, μαζικής εστίασης, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, κέτερινγκ, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, κ.λ.π.) και τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ,αλλαντοποιίας, παραγωγής γύρου κ.λ.π. έχουν υποχρέωση να εκπαιδεύουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 20 ώρες.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων(Ελ. Βενιζέλου 4, 3ος όροφος), ώρες 09:30 – 13:30.


Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

No comments: