Monday, February 5, 2007

Κείμενο - επιστολή προς τους Διευθυντές των Μ.Μ.Ε.

Κύριε Διευθυντά,

Στις δύσκολές αυτές μέρες που περνάνε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας, λόγω της καθόδου δύο πολυεθνικών εταιρειών, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε:
α) Να μην περάσετε κανένα θετικό σχόλιο για αυτές τις επιχειρήσεις , τουναντίον να μας στηρίζετε με οποιονδήποτε τρόπο πιστεύετε. Άλλωστε γνωρίζετε την σημαντική στήριξη μας – διαφημίσεις, κ.α. – σε όλα τα τοπικά μέσα επικοινωνίας εδώ και δεκαετίες. Ξέρετε πόσο σημαντικό θέμα είναι η συνοχή της οικονομίας του τόπου μας με άμεσες επιπτώσεις και σε κοινωνικό επίπεδο.
β) Γνωρίζετε ασφαλώς τον κοινωνικό ρόλο των τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες στηρίζουν πολλά ιδρύματα όπως: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΜΕΑ, οργανώσεις ΑΜΕΑ, Ερυθρός Σταυρός κ.α.
Επίσης στηρίζουμε δυναμικά πολλά αθλητικά σωματεία και συλλόγους μας.
Κάθε χρόνο απευθύνονται σε εμάς δεκάδες σύλλογοι μαθητών για δωροπροσφορές ή συνδρομές σε πολιτιστικές τους εκδηλώσεις. Στηρίζουμε διάφορα συσσίτια - π.χ.Αγ. Νικολάου – και πολλούς συμπολίτες μας άπορους σε καθημερινή βάση.
Η σχέση μας με την ορθόδοξη εκκλησία δυναμώνει την πίστη μας , χρηματοδοτώντας και βοηθώντας την ανέγερση ναών. Να μην ξεχνάμε ακόμα και τα μικρά Χανιωτάκια που κάθε χρόνο τιμάνε το έθιμο των καλάντων , τα οποία με χαρά υποδεχόμαστε στα καταστήματα μας.
Όλες αυτές οι μικρές ενέργειες είναι αλληλένδετες και συμπληρώνουν τον κοινωνικό ιστό μιας οικονομικής δραστηριότητας της πόλης μας.
γ) Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις διασφαλίζουμε το εισόδημα χιλιάδων εργαζομένων μας , οι οποίοι είναι δίπλα μας και προσπαθούν και αυτοί για τη επιβίωση των επιχειρήσεων.
Σας παρακαλούμε να μας στηρίξετε με κάθε τρόπο και να εκθειάσετε μέσα από τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτετε όλες αυτές τις ενέργειες μας οι οποίες μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκαν ποτέ αλλά υπάρχουν και είναι σημαντικές.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τώρα έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη στήριξης σας. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να προσφέρουμε καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους Χανιώτες καταναλωτές μας.


Με τιμή,


Μαργαρώνης Ιωάννης

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

No comments: