Thursday, February 1, 2007

Αιτηματα προς υποψηφιους νομαρχες

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης το Δ.Σ. του Ε.Σ.Χ. πραγματοποίησε συνάντηση με τους υποψήφιους Νομάρχες κ. Αρχοντάκη Γρηγόρη, κ.Τζανακάκη Γεώργιο και με τους υποψήφιους Δημάρχους κ. Βιρβιδάκη Κυριάκο, κ. Ντερμανάκη Γιάννη , κ. Παπαντωνάκη Νίκο . Αν και το νέο Δ.Σ. έχει ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και επεξεργασίας των θεμάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο πιστεύουμε ότι για πρώτη φορά οι επαφές μας και η έναρξη διαλόγων ανεξαρτήτου εκλογικού αποτελέσματος θα φέρουν τις επιχειρήσεις πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε τα προβλήματα μας τα οποία εμείς οι Μικρομεσαίοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Η επίλυση τους θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα στήριξης της τοπικής οικονομίας, κοινωνίας αποτελώντας τη βάση για την μείωση της ανεργίας και την επιβίωση των επιχ/τιων και των εργαζομένων μας. Η κάθοδος των μεγάλων πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων έχει ξεκινήσει και τώρα είναι η ώρα να στηριχθούν οι Μ.Μ.Ε. της πόλης μας χωρίς προκαταλήψεις. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τα θέματα που θέσαμε και συζητήσαμε με τους υποψήφιους Νομάρχες και Δημάρχους:


ΝΟΜΑΡΧΕΣ

1. Έλεγχος αδειών σε πολυκαταστήματα που έχουν βιοτεχνική άδεια η οποία δίνεται από το τμήμα Βιομηχανίας Νομαρχίας ( 1 υπάλληλος). Η οικονομική κοινωνική επιτροπή να μην επιτρέπει να δίνονται άδειες πολυκαταστημάτων με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς έλεγχο . Επιστασία με σκοπό την προστασία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας .
2. ΒΙΠΕ – ΒΙΟΠΑ. (Δεν υπάρχει βιομηχανική περιοχή ενώ υπάρχει απαλλοτριωμένη γη εδώ και 20χρόνια και μόνο 1 ΒΙΟΠΑ όταν αλλού υπάρχουν 2-6 ).
3. Λαϊκές – Εφαρμογή νόμου. Να γίνει μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού η οποία θα λάβει σοβαρά υπόψη επιχειρήσεις , κυκλοφοριακό , κατοίκους .( Να βρεθεί μόνιμος χώρος για εγκατάσταση των λαϊκών ).
4. Χωροταξικό – Καθορισμός – Χρήση γής.
5. Λιμάνι Σούδας – Ανάπτυξη με δημιουργία μαρίνων για μικρά καράβια – γιωτ.
6. Πολιτιστικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Εθνικό Στάδιο Χανίων .
7. Ανάπλαση παλαιάς πόλης – Ανάδειξη τειχών .
8. Ωράριο ( Εποχιακές 7 ημέρες μέχρι και 00:00 με ειδικό σήμα από Νομαρχία) . Όσες Επιχ/σεις κλείνουν για 3-4 μήνες το χειμώνα να μπορούν να λειτουργούν μέχρι και 00:00 και τις Κυριακές κλειστά βάση νόμου.
9. ΕΜΕΧ (να λειτουργεί και ως 15μερο προσφορών )
10. Νέες σχολές Πολυτεχνείο – Πανεπιστήμιο
11. Δημιουργία γραφείου ενημέρωσης εντός της Νομαρχίας για προγράμματα Ε.Ε.

No comments: