Monday, December 7, 2009

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 5079 ΧΑΝΙΑ 23/11/2009



ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

κ.Μελάκη Ιωάννα

Κυρία Πρόεδρε,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής κυκλοφοριακού του Δήμου Χανίων από τον πρόεδρο του σωματείου Εμπόρων της λαϊκής αγοράς ότι συνενείται στην επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στην οδό Μίνωος.
1. Θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η λειτουργία της λαϊκής αυτής ήταν παράνομη δηλαδή ποτέ δεν χωροθετήθηκε νόμιμα όπως και για αυτό απομακρύνθηκε από τον χώρο αυτό έπειτα από σύσκεψη όλων των υπηρεσιών, παραγόντων και φορέων πριν τρία χρόνια στην Νομαρχία Χανίων.
2. Η λαϊκή αυτή καταλάμβανε το χώρο στάθμευσης των οδών Μίνωος - Ν.Φωκά και το Δημοτικό parking της Ρεγγίνας (600 θέσεις στάθμευσης) με συνέπεια την καλύτερη εμπορική μέρα για τις νόμιμες στεγασμένες επιχειρήσεις της πόλης , να προκαλείτε ανεπανόρθωτη ζημιά σε μια περίοδο όπου η οικονομική συγκυρία μας οδηγεί σε οικονομική καταστροφή.
Ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ οφείλετε να προστατεύετε τα δικαιώματα των καταναλωτών , συνεπώς υπάρχουν:
1. Τα δικαιώματα των κατοίκων που χρησιμοποιούν την οδό Μίνωος.
2. Τα δικαιώματα των Χανιωτών που χρησιμοποιούν το parking Ρεγγινα και την οδό Μίνωος - Ν.Φωκά για να προσέλθουν στην αγορά .
3. Τα δικαιώματα των νόμιμων στεγασμένων επιχειρήσεων που πληγώνονται ε ανεπανόρθωτα από την λειτουργία της λαϊκής σε αυτή την περιοχή .(ήδη αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα parking για τα δικά μας αλλά και των εργαζομένων οχήματα μας.)
4. Τα δικαιώματα των επισκεπτών – τουριστών της πόλης μας ειδικά τους θερινούς μήνες.

Πιστεύουμε ότι βιαστήκατε να γνωμοδοτήσετε και εφόσον όλοι οι Χανιώτες και οι επιχειρήσεις είναι εν δυνάμει μέλη σας θα αίρεται την απόφαση σας , αποκαθιστώντας το πνεύμα δικαίου απέναντι στο νόμο αλλά και στο ηθικό δίκαιο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπου ενώ επένδυσαν και επενδύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θίγονται άμεσα από την λειτουργία χωροταξικά της λαϊκής αγοράς.





Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε την μη λειτουργία της λαϊκής αγοράς η οποία είναι αναγκαία αλλά διαφωνούμε στο να λειτουργεί εις βάρος του στεγασμένου εμπορίου το οποίο πολύ καλά γνωρίζετε πόσα έξοδα υπάρχουν για ενοίκιο, "αέρα", ανακαινίσεις, ΔΕΗ ,Δημοτικά τέλη κ.α και ειδικά στην πόλη μας όπου η ανάγκη ύπαρξη και άλλων χώρων στάθμευσης είναι θέμα επιβίωσης μας όπως και του τουρισμού μας. Συνοψίζοντας αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί η λαϊκή του Σαββάτου πρέπει να μετακινηθούν από το χώρο της νομαρχίας όπου δεν ενοχλούν κανένα και δεν υπάρχει πρόβλημα parking αλλά και εξυπηρετούνται καλύτερα και οι πελάτες της λαϊκής.
Στα πλαίσια της καλής και ειλικρινούς συνεργασίας μας που από την πρώτη στιγμή καθιερώσαμε σας παρακαλούμε για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης σας επί του θέματος.


Με τιμή




Ο Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας


Μαργαρώνης Ιωάννης Μπινιά Ιωάννα

No comments: