Friday, June 5, 2009

Α.Π:4765 ΧΑΝΙΑ 27/1/2009


ΠΡΟΣ: κ.Πρόεδρο Νομαρχιακού
Συμβουλίου Νομού Χανίων
κ.Νομάρχη Χανίων
Νομαρχιακούς Συμβούλους


ΘΕΜΑ: Χορήγηση άδειας για προσθήκη κατ επέκταση σε υπάρχουσα υπεραγορά.


Στις 23/12/08 συνεδρίασε η Ο.Κ.Ε. νομού Χανίων με θέμα την χορήγηση 2.400 τ.μ επιπλέον των 2.400 τ.μ που υφίσταντο σε πολυεθνική εταιρεία στον δήμο Ελ.Βενιζέλου. H συντριπτική πλειοψηφία των φορέων που εκπροσωπούμε 12.000 επιχειρήσεις-επαγγελματίες-βιοτέχνες-εμπόρους και αγρότες ψήφισαν κατά της χορήγησης άδειας κατ επέκτασης . Επίσης την ίδια απόφαση έχει πάρει και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελ. Βενιζέλου.
Η Ο.Κ.Ε. έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα όμως το νομαρχιακό συμβούλιο οφείλει τούτες τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψει ως οφείλει (από την ψήφο μας που έλαβαν στις εκλογές) τις τοπικές επιχειρήσεις και τις εργασίες εκατοντάδων εργαζομένων. Άλλωστε αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος των νομαρχ. συμβούλων δηλαδή η προστασία της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης της . Κανείς μας δεν αρνείται να ανοίξει κάθε πολυεθνική το υποκατάστημα της (1.500 τ.μ βάση νόμου) όμως αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι δικοί μας Χανιώτες εκλεγμένοι από εμάς νομαρχ.σύμβουλοι και οι επικεφαλής τους θα αποτελέσουν την κερκόπορτα για να διαλυθεί η τοπική οικονομία και η κοινωνία μας.
Κάποιοι δυστυχώς πριν 7 χρόνια έκαναν το ίδιο λάθος το οποίο επέφερε τραγικά αποτελέσματα όπως α) διαφυγή περίπου 20.000.0000 € ετησίως από τον νομό μας β)κλείσιμο τουλάχιστον 30 τοπικών επιχειρήσεων γ) καταπάτηση κάθε πολεοδομικής και άλλης νομοθεσίας δ)καταστροφή του περιβάλλοντος ε)τον θάνατο ενός νεαρού συμπολίτη μας και δεκάδες άλλα τροχαία ατυχήματα λόγω του παράνομου δρόμου που διένεξε. Οι ίδιοι νομαρχ.σύμβουλοι που τότε έδωσαν άδεια σήμερα το έχουν μετανιώσει κατά δήλωση τους όμως σήμερα είναι αργά και για αυτούς και για όλους εμάς.
Ευελπιστούμε λοιπόν ότι το νομαρχιακό συμβούλιο θα απορρίψει παμψιφή αυτή την άδεια και κάθε τέτοια άδεια και όποια επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις τοπικές οικονομίες-κοινωνίες.
Η πολύ καλή μέχρι σήμερα συνεργασία μας με το νομαρχ. συμβούλιο ,η κατανόηση των προβλημάτων μας, η στήριξη και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της προστασίας του εισοδήματος των επιχειρήσεων-επαγγελματιών-βιοτέχνων-εμπόρων και αγροτών μας θα πρέπει να είναι ο μοναδικός μας στόχος και οποιαδήποτε άλλη πρακτική από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα στην συνείδηση των Χανιωτών και στην ιστορία του τόπου μας. Δεν θα παραδώσουμε την οικονομία μας σε καμία πολυεθνική και σε κανένα ξένο κεφάλαιο.



Ο Πρόεδρος
Μαργαρώνης Ιωάννης

No comments: