Tuesday, January 20, 2009

Αγαπητοί καταναλωτές

Οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του νομού μας δέχονται τα τελευταία χρόνια μια τεράστια πίεση από τις διάφορες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται άλλοτε μόνιμα και άλλοτε παράνομα στη αγορά. Επίσης η συνεχής αύξηση του παραεμπορίου , η αδυναμία ελέγχου και η έλλειψη πολιτικής βούλησης από μεριάς των τοπικών ελεγκτικών αρχών έχει οδηγήσει σε μια τρομερή φοροδιαφυγή εις βάρος όλων μας.
Κάθε φορά που αγοράζετε οποιοδήποτε προϊόν από πλανόδιο συμμετέχετε στην φοροδιαφυγή εις βάρος του κράτους που είμαστε όλοι μας και το οποίο τελικά εμείς θα πληρώσουμε. Το κόστος της φοροδιαφυγής από το παραεμπόριο υπολογίζεται σε 2 δισεκατομμύρια € , στοιχεία ΥΠΑΝ.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα ανώνυμα κινέζικα προϊόντα είναι συνήθως παραγόμενα από ανήλικα παιδιά τα οποία εκμεταλλεύονται για 1€ την μέρα. Επίσης δεν περνάνε κανένα ποιοτικό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνέπεια οι πρώτες ύλες μπορεί να είναι είτε ανακυκλωμένα ( όχι οικολογικά βέβαια ) "σκουπίδια" και με τοξικές βαφές. Αν αυτά είναι τα προϊόντα που θέλετε να έχετε εσείς και τα παιδιά σας τότε καλώς τα αγοράζετε.
Ως γνωστόν μεγάλο πολυκατάστημα έχει "ξεπεράσει" κάθε νόμο , από βιοτεχνία συναρμολόγηση παιχνιδιών πουλάει οτιδήποτε βρίσκει στην κινέζικη αγορά. Δεν ζητάμε να κλείσει αλλά να συμμορφωθεί στους νόμους του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά μέρες που βιώνουμε σας ζητάμε να προτιμάτε να αγοράζετε λιγότερα προϊόντα αλλά ποιοτικότερα.
Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις στηρίζετε το δικό μας εισόδημα αλλά και των εργαζομένων μας οι οποίοι καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια να σας εξυπηρετήσουν αλλά και να διατηρήσουν την εργασία τους. Γνωρίζετε ασφαλώς ότι εμείς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διοχετεύουμε το εισόδημα μας στην τοπική αγορά και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Έτσι στηριζόμαστε μεταξύ μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και πλούτο για τον τόπο μας.
Σύμφωνα με υπολογισμούς μας φεύγουν από τον νομό μας περί τα 100 εκατομμύρια € ετησίως στα ξένα συμφέροντα. Σκεφτείτε αν αυτά τα χρήματα έμεναν στον τόπο μας τι αποτέλεσμα θα είχαμε για όλους μας.
Σας ανακοινώνουμε ότι μέχρι τις 15/12/08 θα υπάρχουν σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις νόμιμα προσφορές από 10-30%. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσες επιχειρήσεις δεν κάνουν προσφορές είναι λάθος απλά μπορεί να μην έχουν αυτή την στιγμή τα περιθώρια.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι μαζί με τις Ενώσεις Καταναλωτών είμαστε μαζί σας για οποιοδήποτε πρόβλημα. Σας ζητάμε λοιπόν αυτές τις γιορτές να σκεφτείτε τον τόπο σας , να αγοράσετε ντόπια κτηνοτροφικά και αγροτικά προϊόντα και να στηρίξετε τις τοπικές επιχειρήσεις για το μέλλον και την επιβίωση του τόπου μας.

Με τιμή

No comments: