Tuesday, January 20, 2009

Αγαπητέ κ.Ευαγγελάτο ,

Σας παρακολουθώ με έντονο ενδιαφέρον στην εκπομπή σας "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" από την αρχή. Η δουλειά που παρουσιάζεται είναι εκπληκτική , ενημερωτική και θα έπρεπε να ταρακουνήσει συθέμελα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αυτού του κράτους για την προστασία των καταναλωτών , που είμαστε όλοι μας , αλλά και για την προστασία των σωστών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων από τους ασυνείδητους και επικίνδυνους "συναδέλφους" μας.
Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προσπαθούμε ως νέοι άνθρωποι ( στο Διοικητικό Συμβούλιο από 30-50 ετών ) με νέες ιδέες και φρέσκα μυαλά και διάθεση για ρήξεις και αγώνες ,να επιμορφώσουμε και να οδηγήσουμε σωστά τα μέλη μας προς όφελος δικό τους και των καταναλωτών. Σας παραθέτω παρακάτω μια λίστα με τα έξοδα μιας μικρομεσαίας επιχείρησης και κάποιες παρατηρήσεις για να καταλάβετε και να γίνετε γνώστης κάποιων πιο εξειδικευμένων πραγμάτων γύρω από το εμπόριο.




ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

1. 20-25% ΦΟΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
2. 19%Φ.Π.Α
3. ΣΥΝΑΦΕΙΑ-ΠΕΡΑΙΩΣΗ 5ΕΤΙΑΣ
4. ΦΟΡΟ ΕΤΑΙΡΩΝ
5. ΔΕΗ-ΟΤΕ/ΝΕΤ-ΔΕΥΑΧ
6. ΟΑΕΕ
7. ΙΚΑ/ΦΜΥ/ΤΕΑΥΕΚ
8. ΛΟΓΙΣΤΗΣ
9. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
10. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
11. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ
12. ΜΙΣΘΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
13. ¨ΑΕΡΑΣ¨ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
14. ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
15. ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
16. ΔΑΝΕΙΑ 8-12%
17. ΕΞΟΔΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ
18. ΤΣΑΝΤΕΣ / ΕΞΟΔΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
19. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ( ΤΥΠΟΣ , ΕΒΕΧ , ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ,ΤΖΑΜΙΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, s/m, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΡΤΩΝ)
20. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΑΘΛ.ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ , ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΣΧΟΛΕΙΑ , ΑΠΟΡΟΙ κ.α
21. ΣΤΟΚ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ




Σας παρακαλώ πολύ εν μέσω της κρίσης να διαθέσετε λίγο χρόνο για εμάς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι στενάζουμε κάτω από την τεράστια πίεση των πολυεθνικών που λυμαίνονται την αγορά π.χ jumbo στα Χανιά όπου παραβιάζει κατάφωρα κάθε νομιμότητα , τα καρτελ των τροφίμων και το παραεμπόριο που συμβάλλει στη φοροδιαφυγή κατά 2 δισεκατομμύρια ετησίως- στοιχεία ΥΠΑΝ.

Με τιμή

Μαργαρώνης Ιωάννης
Πρόεδρος Ε.Σ.Χανίων

No comments: