Tuesday, January 20, 2009

Στηρίζουμε το σχέδιο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Στα πλαίσια του εορτασμού των 95 χρόνων της Δημοτικής Αγοράς θέλουμε να καταθέσουμε την άποψη μας.
Το ιστορικό αυτό μνημείο δημιουργήθηκε για να στεγάσει τους παραγωγούς προϊόντων γης και θάλασσας του τόπου μας.
Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και να παραμείνει ως φιλοσοφία για την λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς. Η μετατροπή της σε τουριστικό "μαγαζί" έχει επιφέρει αλλαγή της ταυτότητας της με αποτέλεσμα την μείωση των καταναλωτών.
Σαφώς και οι τουρίστες πρέπει να έρχονται για να την θαυμάσουν και να αγοράσουν ντόπια προϊόντα γης και θάλασσας όπως και να φάνε και να πιούν αυτά τα προϊόντα.
Στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλές απόψεις από ανθρώπους που θέλουν την επιβίωση και ανάπτυξη της Δημοτικής Αγοράς. Πιστεύουμε ότι ευ τέλη θα βρεθούν οι πόροι για την επισκευή και την διαμόρφωση της όπως επιθυμούν οι συνάδελφοι καταστηματάρχες εμείς , οι καταναλωτές και ο Δήμος Χανίων. Αυτό το μνημείο πρέπει να υποστηριχτεί και να αποτελέσει πάλι το κέντρο της αγοράς της πόλης μας όπως το γνωρίσαμε στην διάρκεια των δεκαετιών.
Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε και ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης όπου θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές της Δημοτικής Αγοράς και της παλιάς πόλης γενικότερα. Είναι πλέον πρώτη προτεραιότητα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων όπως της ασφαλής διέλευσης των καταναλωτών.
Η διαμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων της Δημοτικής Αγοράς είναι εξίσου βασική προτεραιότητα για την οικονομία του τόπου μας.
Καθήκον του Δήμου Χανίων είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων , η δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας , η στήριξη των θέσεων εργασίας και φυσικά η καλύτερη διαβίωση των κατοίκων της παλιάς πόλης. Εάν δεν συμβούν αυτά τότε σύντομα κάποιο μεγάλο εμπορικό κέντρο mall εκτός πόλης θα επιφέρει την καταστροφή για όλους τους επιχειρηματίες , κατοίκους , ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.
Με θάρρος ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να δώσει όλες τις δυνάμεις της μαζί με εμάς όλους τους φορείς για την διατήρηση και ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της παλιάς πόλης αλλά και της πόλης μας γενικότερα.

No comments: