Thursday, January 14, 2010

ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ 23/12/09
Προσφορά σε άπορους
Είδη πρώτης
ανάγκης,
ρούχα και
τρόφιμα,
για 600
οικογένειες
---
Στο κάλεσμα
του Δήμου
δεν ανταποκρίθηκαν
οι πολυεθνικές
εταιρείες

Είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και ρούχα, για 600 οικογένειες των Χανίων συγκέντρωσαν και προσφέρουν μέσω του Δήμου Χανίων, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι σύλλογοι Εμπόρων και Παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς και οι Αρτοποιοί της πόλης.
H σημαντική αυτή προσφορά θα δώσει μια ευχάριστη "ανάσα" μέσα στην περίοδο των εορτών σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας όπως έχουν καταγραφεί από τον Οργανισμό Δημοτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.
" Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τη συνεργασία όλων των φορέων πιστεύοντας ότι ο Δήμος πρέπει να πηγαίνει στον πολίτη, κάναμε μια προσπάθεια και με τη βοήθεια του δημάρχου και όλων είχε απόλυτη επιτυχία" τόνισε ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βαγγέλης Σαματάς σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο κ. Σαματάς ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια και αναφέρθηκε στην ποσότητα των προϊόντων που θα διατεθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη. "Συγκεντρώθηκαν 3 τόνοι από φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα, επίσης από τον Εμπορικό σύλλογο προσφέρθηκε ένα αυτοκίνητο με ρούχα, παπούτσια, από τους εμπόρους της λαϊκής 2 αυτοκίνητα με ρούχα και παπούτσια. Ο κ. Αλεξάκης από το ΙΝΚΑ μας είπε ότι θα κάνει μια μεγάλη χορηγία, που θα αξιοποιηθεί για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Επίσης θα δοθούν τρόφιμα στα συσσίτια Σπλάντζιας, Τριμάρτυρης και Αγ. Κωνσταντίνου συνεργασία με εκδοροσφαγείς, Κτηνοτρόφους και εμπορικό σύλλογο. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η παράδοση των ρούχων."
ΠΛΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
Ο κ. Σαματάς επισήμανε πως στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων δεν ανταποκρίθηκαν τα μεγάλα πολυκαταστήματα, καλώντας τους Χανιώτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. "Ολοι βοήθησαν, πλην των πολυεθνικών εταιρειών που παρόλο τις επιστολές και τα τηλεφωνήματα μας ούτε ένας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη" ανάφερε χαρακτηριστικά.
Για τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων ο πρόεδρος του κ. Γ. Μαργαρώνης σημείωσε πως "και σε αυτές τις γιορτές οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Στηρίζουμε ιδρύματα, άπορους, συσσίτα, ομάδες, σωματεία, συλλόγους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδησή μας και ο ρόλος μας μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι του Νομού Χανίων. Αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει εδώ θα συνεχιστεί και καλούμε και άλλες τοπικές επιχειρήσεις να την στηρίξουν."

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΕΜΠΟΡΟΙ ΛΑΪΚΗΣ
“Στήριξη της τοπικής αγοράς”

“Συμμετείχαμε και εμείς με διάφορα προϊόντα στην προσπάθεια του Δήμου Χανίων θέλοντας να βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας" ανάφερε ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς κ. Κ. Καψωμενάκης. Ο ίδιος κάλεσε του Χανιώτες "να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα τις ντόπιες επιχειρήσεις που δείχνουν για άλλη μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο. "
"Θέλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τους Χανιώτες για τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αναγκαίο να υποστηρίζουν την τοπική οικονομία του τόπου τους γιατί έτσι στηρίζουν τον τόπο τους. Τα προϊόντα τα δικά μας είναι σίγουρα καλύτερα και φτηνότερα από αυτά που δίνουν οι πολυεθνικές" τόνισε ο κ. Σ. Μαρκουλάκης, πρόεδρος στα βιοτεχνικά προϊόντα της λαϊκής αγοράς.

No comments: