Thursday, January 14, 2010

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 01/01/10
Αναθέρμανση της αγοράς
Ικανοποίηση επικρατεί στους εμπόρους των Χανίων από την κίνηση στην αγορά την τελευταία εβδομάδα του χρόνου.
Η καλοκαιρία που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες και οι προσφορές στις οποίες προβαίνουν, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι τοπικές επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης να είναι αυξημένη, γεγονός που έφερε χαμόγελα ικανοποίησης στους εμπόρους που το τελευταίο διάστημα είδαν “την υπομονή αλλά και την τσέπη τους” να δοκιμάζεται.
Από την άλλη, αρκετοί καταναλωτές είχαν αφήσει για την τελευταία στιγμή τις αγορές τους καθώς παραδοσιακά η ανταλλαγή δώρων γίνεται την Πρωτοχρονιά και όχι τα Χριστούγεννα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μαργαρώνης “η εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς πήγε καλά και οι περισσότεροι έμποροι είναι ικανοποιημένοι παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και την οικονομική κρίση. Αυτές τις μέρες είδαμε την έμπρακτη στήριξη των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις. Νομίζω ότι πέρασε το μήνυμα: «Ζω στον τόπο μου και στηρίζω τις τοπικές επιχειρήσεις». Οι τοπικές επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολύ ανταγωνιστικές στις τιμές με σαφώς καλύτερα ελληνικά προϊόντα από εκείνα που έρχονται απο το τις αγορές του εξωτερικού”.
“Ελπίζουμε η νέα χρονιά να φέρει στους εμπόρους περισσότερη σύνεση, συναίνεση και σκληρή δουλειά. Βλέπουμε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη και πρέπει όλοι μαζί να σκεφτούμε και να συμβάλλουμε προς τη θετική κατεύθυνση. Απο τη στιγμή που αυξάνεται ο ανταγωνισμός αυτό λειτουργεί θετικά καθώς βελτιώνεται η παροχή των υπηρεσιών στις τιμές και στις υπηρεσίες. Επίσης ίσως έτσι, να «πέσουν» και κάποιες υπερεκτιμημένες υπεραξίες, τιμές σε πολλά αγαθά και υπηρεσίες. Το 2010 ευχόμαστε να είναι καλύτερο παρά τις δυσκολίες που γνωρίζουμε ότι θα έχει, όμως πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο στόχος του Εμπορικού Συλλόγου για το 2010 είναι να στηρίξουμε τα μέλη μας για την προώθηση των προϊόντων μας στη ντόπια αγορά”, επεσήμανε ο κ. Μαργαρώνης.
Μικρή ανάσα για την αναθέρμανση της αγοράς περιμένει ο εμπορικός κόσμος από τις εκπτώσεις οι οποίες επισήμως θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου και θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου.
“Από δω κι έπειτα περιμένουμε μια διαφορετική περίοδο η οποία θα έρθει στις 15 Ιανουαρίου με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων. Ωστόσο αυτό το διάστημα πολλές τοπικές επιχειρήσεις προχώρησαν σε προσφορές αλλά και σε καλύτερες τιμές στο ταμείο”, κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

No comments: