Thursday, July 31, 2008

''ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ¨-ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Βάση του νόμου απαγορεύονται αυστηρά η αναγραφή στις βιτρίνες ¨έως …50%¨. Αποτελεί παραπλάνηση για τους καταναλωτές και επιφέρει πρόστιμο μέχρι 0,5 % επί του ετήσιου τζίρου .
Όλα τα προϊόντα στις βιτρίνες πρέπει να έχουν την αρχική και την τελική τιμή . Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και εντός του καταστήματος για κάθε προϊόν ή ομάδα προϊόντων που έχουν το ίδιο ποσοστό έκπτωσης .
Προτείνουμε στους φίλους συναδέλφους τα εξής:
Να αναγράφουν ευκρινώς στο ταμείο τους το διάστημα που μπορεί να γίνει αλλαγή του προϊόντος και σε ποια τιμή π.χ. στην τρέχουσα τιμή μιας και τα ποσοστά εκπτώσεων μεταβάλλονται .
Εάν δεν γυρίζουν τα χρήματα σε επιστροφή προϊόντων – για διάφορους λόγους – θα πρέπει και αυτό να υπάρχει ως σήμανση στο ταμείο .
Γενικά θα ήθελα να επισημάνω ότι ο σεβασμός στον πελάτη και η εξυπηρέτηση του είναι το παν για κάθε επιχείρηση. Λόγω του ότι η πόλη μας είναι μικρή κάθε αρνητική κατάσταση ή συμπεριφορά διαδίδεται αμέσως με μεγάλο κόστος για την επιχείρηση .
Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω ότι ναι μεν οι καταναλωτές έχουν δικαιώματα αλλά το ίδιο και οι επιχειρήσεις και γι αυτό το λόγω ο Ε.Σ.Χ. έχει διαθέσιμη μια νομικό σύμβουλο με ειδικότητα εμπορικού δικαίου .
Εύχομαι και αυτή η περίοδος των εκπτώσεων να πάει πολύ καλά σε όλους μας γιατί το έχουμε ανάγκη λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Μ.Μ.Ε. και το τοπικό εμπόριο . Για κάθε πληροφορία ή απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο – fax 28210-43028 ή emporosi@chania-cci.gr .Ενημερωθείτε για τη δράση του Ε.Σ.Χ. από το site μας empochania.blogspot.com ή www.esee.gr .

Με τιμή

No comments: