Thursday, July 31, 2008

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Προς: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΕΛΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Α’ ΔΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Β’ ΔΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-
ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ XANIΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΥΠΠΕ
Κοινοποίηση:
ΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΜΠ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΔΑΣ
ΕΜΠ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ
ΤΕΔΚ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
ΟΕΣΚ ΚΡΗΤΗΣ
Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας λόγω το ότι δεχόμαστε καθημερινά πλέον παράπονα από συναδέλφους αλλά και πελάτες μας με την έξαρση του παραεμπορίου στο νομό μας .
Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστια διάσταση και θίγει άμεσα τα συμφέροντα των νόμιμων οργανωμένων επιχειρήσεων.
Οι παράνομοι ‘έμποροι’ πωλούν είδη διατροφής π.χ. αγκινάρες, πατάτες κ.τ.λ.οπτικά είδη , επικίνδυνα για την υγεία μας , είδη προίκος ,υποδήματα ,ενδύματα , φυτά ,λιπάσματα,είδη οικιακής χρήσης,cd,εργαλεία μέχρι και αυτοκίνητα !
Ζητάμε τη συνεργασία όλων των φορέων ,δηλαδή ,ΕΛΑΣ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,ΥΠΠΕ, Α’ & Β’ ΔΟΥ και όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την προστασία μας.
Μην ξεχνάτε ότι μια νόμιμη επιχείρηση πληρώνει : ΦΠΑ, φόρο εταιρείας,φόρο εταίρων, συνάφεια,κλείσιμο 5ετιας,ενοικια,<αερα>,δεη,οτε,δευαχ,ικα,οαεε,δημ.τελη κ.α.
Στις δύσκολες μέρες που περνάμε λόγω της έλευσης των πολυεθνικών, το κράτος μας οφείλει την προστασία των ΜΜΕ ,τη λεγομένη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Επίσης σκεφτήκατε πόσα έσοδα χάνεται από τον τζίρο των επιχειρήσεων και πόσες θέσεις εργασίας και ότι καθημερινά κλείνει 1 επιχείρηση στο νομό Χανίων (στοιχεία ΕΒΕΧανίων 2001-2006).
Πριν από ένα χρόνο στο ΒΕΑ με τη συμμετοχή 17 φορέων YΠΑΝ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΕ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ,ΕΛΑΣ κ.α., διαπιστώθηκε αιμορραγία 1,5 δις € ετήσιος από το παραεμπόριο σε δημοσιά έσοδα.
ΓΙΑΤΙ???
Αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να μη θεωρούμε μικρό το ‘έγκλημα’ της φοροδιαφυγής από όπου και αν προέρχεται.
Ελπίζουμε στην άμεση δράση σας,θα έχετε την πλήρη στήριξη μας και την επιβράβευση μας. Επίσης ας δώσουμε ένα τέλος στην άσχημη εικόνα των εκατοντάδων πωλητών-απέναντι στους επισκέπτες τουρίστες- που έχουν το θράσος να μας ενοχλούν ακόμα και μέσα στα καταστήματα μας.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια


Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

No comments: