Friday, June 22, 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΑΝΙΩΝ

Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συναντήθηκε με τον Νομάρχη Χανίων κ. Αρχοντάκη Γρηγόρη για συζήτηση περί θεμάτων του εμπορικού κόσμου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι :
α) Οι λαϊκές αγορές , η εξέλιξη τους και η διαμόρφωση αυτών στην πόλη μας.
β) Συζητήθηκε, η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της περιφερειακής αγοράς στην Αγυιά, για λειτουργία της ως εκθεσιακού χώρου
γ) Την εκ νέου συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στην έκθεση ΄΄Αγροτικός Αύγουστος’’
δ) Την ολοκλήρωση της βιομηχανικής περιοχής στον Βάμο Κάϊνα όπως έχει χωροθετηθεί και απαλλοτριωθεί εδώ και 25 χρόνια ,αλλά το θέμα έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα.
ε) Επίσης τέθηκε το θέμα για νέο Βιοτεχνικό Πάρκο.
Γενικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και ειδικά της πόλης των Χανίων όπως η δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου και η ενοποίηση , αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων.
Το κυκλοφοριακό, το οποίο υπάρχουν μελέτες και τα απαραίτητα κονδύλια – πιστώσεις άλλα και αυτά αδικαιολόγητα καθυστερούν εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια .
Παράλληλα να προχωρήσει η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στον Κλαδισό αλλά και η λειτουργία νέων parking εντός της πόλης. Επίσης συζητήθηκε ο ελλιμενισμός κρουαζιερόπλοιων αλλά και γιωτ όπου θα προσφέρουν ποιοτικό τουρισμό.


Θετικοί είμαστε σε ένα ελεγχόμενο ελλιμενισμό νατοϊκών δυνάμεων, οι οποίες θα δώσουν την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση χωρίς να προσβάλλουν την ιστορία ή να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα.
Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ζήτησε την δημιουργία γκολφ χωρίς να πειραχθεί ο υδροφόρος ορίζοντας αλλά με αφαλάτωση του θαλασσινού νερού, ενώ ριζικά αντίθετοι είμαστε στη λειτουργία καζίνου στην Κρήτη.
Η συζήτηση διεξαχθεί σε πολύ καλό και θετικό κλίμα και η συνεργασία μας θα είναι συνεχείς σε ότι αφορά τα εμπορικά ζητήματα άλλα και γενικότερα θάματα ποιότητας ζωής και οικονομικής ανάπτυξης του Νομού Χανίων.

No comments: