Friday, June 1, 2007

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:
Διοικητικό Συμβούλιο
Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου
Χανίων



Κύριε πρόεδρε, κύριοι σύμβουλοι,

Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάνε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην πόλη μας. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και η κάθοδος των πολυεθνικών, πλήττουν το εισόδημα των ντόπιων επιχειρήσεων και την τοπική οικονομία απορροφώντας και εξάγοντας τεράστια ποσά.
Παράλληλα βιώνουμε εδώ και χρόνια μια διογκούμενη παραοικονομία από το παραεμπόριο των λαϊκών αγορών. Γνωρίζετε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο κανείς έμπορος λαϊκής δεν έχει άδεια? Γνωρίζετε ότι ενώ επιτέλους το νομαρχιακό συμβούλιο πήρε απόφαση για μη λειτουργία Κυριακάτικης λαϊκής αγοράς, συνεχίζει να υφίσταται? Γνωρίζεται ότι οι λαϊκές αγορές έχουν γίνει πεδίο πώλησης παράνομων κινέζικων προϊόντων? Γνωρίζετε ότι ο τζίρος κάθε πάγκου στη λαϊκή μπορεί να φθάσει και τα 5,000/ εβδομάδα, χωρίς κανένα παραστατικό πώλησης?
Δημιουργείται ,λοιπόν, αθέμιτος ανταγωνισμός σε συναφή εμπορικά και πραγματοποιείται απίστευτη φοροδιαφυγή, την οποία πληρώνουμε έμμεσα όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το Ε.Β.Ε. ως φορέας ανάπτυξης και στήριξης θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την πάταξη κάθε μορφής παραεμπορίου στο νομό μας. Σας έχουμε αποστείλει κατά καιρούς επιστολές χωρίς να λάβουμε ούτε καν μια απάντηση.
Οι χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις πλήττονται καθημερινά και εσείς που θα έπρεπε να προφυλάξετε τα μέλη σας , απέχετε επιδεικτικά.
Μέλη σας δεν είναι μόνο οι βιομηχανικές και οι εξαγωγικές μονάδες αλλά και ο τελευταίος απασχολούμενος έμπορος ο οποίος ζητάει προστασία και αγωνιά για την επιβίωση του.
Ζητάμε από τον πρόεδρο: 1) Να θέσει κυρίαρχο θέμα στην Κ.Ε.Ε. το παραεμπόριο. Το συμβούλιο να πάρει πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Ν.Α. Χανίων, Εισαγγελέα και ΕΛ.ΑΣ για το οριστικό ΄΄κλείσιμο ΄΄ της Κυριακάτικης λαϊκής του Δήμου Ελ. Βενιζέλου. 2) Να υπάρξει πίεση , ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι για τη λειτουργία των καθημερινών λαϊκών.
Βοηθήστε για να μην κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να μην πληγεί άλλο η τοπική οικονομία, για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργαζομένων στις τοπικές επιχειρήσεις.
Εκπροσωπείτε όλη την οικονομική και αναπτυξιακή δύναμη του νομού μας ,ας την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των μελών μας.

No comments: