Tuesday, August 4, 2009

4/8/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μετά την αίτηση αναίρεσης από το Ελληνικό Δημόσιο προς το ΣΤΕ της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου της υπόθεσης του καταστήματος οικολογικών προϊόντων KANNABISHOP .Δηλώνει δια του τύπου :

1. Την αμέριστη συμπαράσταση στο μέλος του και ιδιοκτήτη του καταστήματος Κ.Κανδυλα στον δίκαιο αγώνα του. Ήδη στο Σ.Τ.Ε εκκρεμούν δυο υποθέσεις ανάλογων καταστημάτων με τρεις αναβολές έκαστη. Όσα δε για την υπόθεση του εισαγωγέα κ.Γ.Γκανιάτσα το Ελληνικό Δημόσιο πήρε την 1-06-09 την 6η αναβολή.
2. Καταδικάζει τις πρακτικές του Ελληνικού Δημοσίου που δεν αντιστοιχούν σε ένα κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε μια Δημοκρατία των πολιτών. Όπως δε χαρακτηριστικά είπε ο νυν υπουργός δικαιοσύνης o κ. Δενδίας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στις 14-2-09. « Ο Έλληνας πολίτης σήμερα βρίσκεται στα πρόθυρα αντιμετώπισης οιονεί αρνησιδικίας κατά ευθεία παράβαση των διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του Ανθρώπου σε σύνολο 327 καταδικαστικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εις βάρος της Ελλάδος από το 1991 μέχρι σήμερα οι 222 αφορούν καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης. Αν δεν το αλλάξουμε καθιστάμεθα συνένοχοι.»


Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

No comments: