Thursday, October 15, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Γιατί να ψηφίσουμε?
Τι κάναμε?

Γράφοντας αυτές τις σειρές θα ήθελα να ξεκινήσω με το τι κάναμε αυτά τα 3 χρόνια περιληπτικά:
1) Βελτιώσαμε την επικοινωνία μας .
α)Εκδίδουμε το μηνιαίο περιοδικό έντυπο ¨ Εμπορικός κόσμος ¨
β) Δημιουργία blog ¨empochania.blogspot.com¨
γ) Δεκάδες παρουσίες του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. στα τοπικά μέσα ενημέρωσης Τ.V.
δ) Δεκάδες συνεντεύξεις στις τοπικές εφημερίδες και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς .
ε) Ανοιχτά συμβούλια σε όλα τα μέλη μας .
2) Συμμετοχή σε επιτροπές , συσκέψεις , Δημοτικά – Νομαρχιακά Συμβούλια .
α) Συμμετείχαμε σε 15 επιτροπές όπως ΟΚΕ , κυκλοφοριακού δήμου Χανίων , λαϊκών κ.α.
β) Συμμετείχαμε σε πολλά Νομαρχιακά Συμβούλια για θέματα εμπορίου .
γ) Συμμετείχαμε σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια Δήμου Χανίων ,Σούδας Ελ. Βενιζέλου , Ν.Κυδωνίας, Θερίσου κ.α. για την προώθηση , προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου .
δ) Έχουμε αποκαταστήσει πολύ καλές σχέσεις (σεβασμού κ΄ εκτίμησης ) με τις αρχές του νομού μας π.χ. Νομάρχης , Δήμαρχοι , Αστυνομικοί Διευθυντές , ΔΟΥ , ΙΚΑ και άλλους δημόσιους φορείς με σκοπό την προώθηση των θεμάτων μας .
3) Επαφές με φορείς .
α) Είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη του άτυπου συνδικαλιστικού οργάνου , των παραγωγικών φορέων του νομού μας που σκοπό έχει την από κοινού προώθηση των αιτημάτων μας , με φορείς όπως ( ΟΕΒΕΝΧ , ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ , ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΟΛΩΝ , κ.α ………..). Μια πρωτοποριακή κίνηση σε πανελλαδικό επίπεδο από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας .
β)Συνεργαζόμαστε με την ένωση καταναλωτών επιλύοντας κάθε πρόβλημα που προκύπτει μεταξύ καταναλωτών – εμπόρων .
γ) Συνεργαζόμαστε , συζητάμε και επικοινωνούμε με όλους τους βουλευτές , πολιτευτές και κόμματα προωθώντας σωστά και υπεύθυνα τα θέματα εμπορίου μέχρι τα υπουργεία και τον πρωθυπουργό .
δ)Προωθούμε από κοινού με την ΟΕΒΕΝΧ σε ημερίδες τα θέματα των ΜΜΕ όπως ( παραεμπόριο , οικονομική κρίση , ασφαλιστικό κ.α. ) πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση τους .
ε) Είμαστε για πρώτη φορά σε επικοινωνία με τα σωματεία λαϊκής βρισκόμενοι μαζί απέναντι στα κοινά ζητήματα όπως π.χ. κινέζικα - παραεμπόριο αλλά και σε αυτά που μας χωρίζουν όπως π.χ. κυριακάτικη λαϊκή – εμποροπανήγυρης κ.α.
στ) Συμμετέχουμε με κατάθεση αιτημάτων στο ΕΒΕΧ το Επιμελητήριο μας , με το οποίο συμπορευόμαστε στις ενέργειες και δράσεις μας . Επίσης υπάρχει συνεχής επαφή με το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο , το Πολυτεχνείο Κρήτης και άλλους φορείς π.χ. Συμβούλια νέων που μπορούν να μας βοηθήσουν να προωθήσουμε και να επιλύσουμε θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο νομό μας .
4) Δημιουργία Ε.Σ. σε όλο το Νομό Χανίων
α) Λόγο της διαφορετικότητας των προβλημάτων ανά περιοχή αλλά και την ύπαρξη ΜΜΕ σε όλο το Νομό υπήρξαμε αρωγοί και συμπαραστάτες στη δημιουργία Εμπορικού Συλλόγου Παλαιόχωρας και Εμπορικού Συλλόγου Σούδας . Επίσης προωθούμε την δημιουργία Ε.Σ. στο Ακρωτήρι αλλά και την επαναλειτουργία του Ε.Σ. Βόρειου Οδικού Άξονα (Σταλός , Αγ. Μαρίνα , Πλατανιάς ) και Ε.Σ. Καστελίου – Κισσάμου . Υπάρχουν τοπικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν αλλά και οι ΜΜΕ δικαιούνται να έχουν λόγο στα ζητήματα της περιοχής τους .
β) Λειτουργεί κοινό άτυπο συμβούλιο Ε.Σ. Νομού Χανίων για την καλύτερη προώθηση των θεμάτων μας .
5) Θέματα Εμπορίου και ΜΜΕ
α) Τα ζητήματα που μας απασχολούν τα έχουμε διαχωρίσει σε 2 ενότητες :
Γενικά : Φορολογικό , Ασφαλιστικό , Πολυεθνικές , Υπαίθριο Εμπόριο , Εργασιακό Περιβάλλον ανάπτυξης ΜΜΕ , Επιδοτούμενα Προγράμματα (ΕΣΠΑ)Όλα τα παραπάνω έχουν αναλυθεί σε δημοσιεύματα μας και είναι στην ατζέντα και της νέας κυβέρνησης προς επίλυση! Τοπικά : Κανόνες στην αγορά , Παραεμπόριο , Πολυεθνικές , Κυκλοφοριακό , Πεζοδρομήσεις – Χώροι στάθμευσης , επιμόρφωση εργαζομένων , επιμόρφωση μελών Ε.Σ. , στήριξη μελών Ε.Σ. κ.α.
β) Ο Ε.Σ. έχει άποψη και θέση σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία μας διαβλέποντας τις ευκαιρίες και τις απειλές όπου πηγάζουν στο γενικότερο τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον μας. Ο Ε.Σ. είναι ένα ζωντανό πλέον κομμάτι της κοινωνίας μας και εμείς αποτελούμε την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Εμείς μαζί με τις οικογένειες μας και τους εργαζομένους μας αποτελούμε το 20% του πληθυσμού και της παραγωγικής βάσης .Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι πριν 3 χρόνια έγινε μια μεγάλη ανανέωση με νέους επιχειρηματίες στο Δ.Σ. και αυτό θα συνεχιστεί τώρα με πολύ αξιόλογους συναδέλφους οι οποίοι έχουν τεράστια διάθεση για προσφορά – χωρίς καμία απολαβή - για το κοινό καλό όλων μας , πράγμα το οποίο θέλω να γίνει σεβαστό και άξιο συγχαρητηρίων . Δεν είναι καθόλου εύκολο εννέα άνθρωποι να δίνουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους , από τις οικογένειες τους και από την δουλειά τους για να εργάζονται ανιδιοτελώς για τον σύλλογο μας . Γι’ αυτό ακόμα και διαφορετικές απόψεις να έχουμε πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους συναδέλφους μας για τον κόπο τους . Γι’ αυτό και μόνο το λόγο οφείλουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση , οι Τοπικοί Βουλευτές και οι διάφοροι φορείς να μας σέβονται και να μας υπολογίζουν . Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται η συμμετοχή και στις εκλογές μας . Διότι μόνο με τη συμμετοχή και την ψήφο σας δίνεται δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας . Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τους εμπόρους και τους ΜΜΕ ένα καλύτερο μέλλον μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε .
Θα συνεχίσουμε αυτά που ξεκινήσαμε αλλά και πολλά περισσότερα όπως :
1) Μελέτες – Έρευνες σε συνεργασία με τη Νομαρχία Χανίων το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΕΒΕΧ με στόχο την πρωτογενή πληροφορία από τους καταναλωτές για τις ελλείψεις τις αγοράς όπως και την σύνδεση των επιχειρήσεων με την πανεπιστημιακή κοινότητα .
2) Την καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο την προτίμηση του στις τοπικές επιχειρήσεις και σε ντόπια προϊόντα .
3) Την ενδυνάμωση της πίστης των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις στη βάση ενός προγράμματος μόνο για τα μέλη του Ε.Σ.Χ.
4) Την συνέχιση της προώθησης των κλαδικών μας αιτημάτων στη βάση της ανεπηρέαστης συλλογικότητας μας μακριά από κάθε λογής παρέμβασης και νουθεσίες. Έτσι λειτουργούσε το απερχόμενο Δ.Σ και έτσι εγγυώμαι προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε.
Για εμάς ένα είναι ο στόχος :
¨Η στήριξη , η ανάπτυξη και η επιβίωση των ΜΜΕ και των νομίμων στεγασμένων επιχειρήσεων ¨
Αγαπητοί συνάδελφοι , ψηφίζοντας στις εκλογές μας ψηφίζεται για το μέλλον του Εμπορίου !!!!



Μαργαρώνης Γιάννης

Πρόεδρος ΕΣΧανίων

No comments: